Wobzip isimli web aracını kullanarak zip, rar, iso, tar, rpm.. gibi sıkıştırılmış dosyaları online (çevrimiçi) olarak açabiliyorsunuz. Böylece sıkıştırılmış dosyaların içeriğini ek yazılım kullanmadan web tarayıcınız içerisinden görebiliyorsunuz. WinZip ve WinRAR yazılımlarının online versiyonu gibi birşey
Wobzip’in kullanımı
Önce bilgisayarınızdaki veya internetteki sıkıştırılmış dosyayı Wobzip‘e yüklüyorsunuz. Yükleme işlemi bittikten sonra sıkıştırılmış dosya içerisindeki tüm dosyalar ve klasörler listeleniyor. Ayrıca bu işlemler sırasında sıkıştırılmış dosya, virüslere karşı da otomatik olarak taranıyor. Tarama işlemi için BitDefender isimli anti-virüs yazılımı kullanılıyor.
Wobzip’in özellikleri
Wobzip, boyutu 100 MB’tan küçük sıkıştırılmış dosyaların yüklenmesine imkan sağlıyor. Desteklediği formatlar arasında 7z, ZIP, GZIP, TAR, RAR, CAB, ARJ, RPM, CHM ve ISO gibi popüler sıkıştırma formatları bulunuyor. Bunun haricinde, sisteme yükleyeceğiniz sıkıştırılmış dosyalarda herhangi bir şifre koruması olmamasına dikkat etmelisiniz.
Wobzip hangi durumlarda kullanılabilir?
Meselâ internet cafe gibi bir yerdesiniz. Kullandığınız bilgisayarda sıkıştırılmış dosyaları açabilen bir yazılım yok. Yeni bir yazılım kurmanıza da izin verilmiyor. İşte böyle bir anda herhangi bir sıkıştırılmış dosyayı Wobzip‘e yükleyebilir ve de içerisinde ne var ne yok gözatabilirsiniz
Ayrıca şöyle bir durum daha varki bu çok daha önemli olabilir. İnternette bulduğunuz sıkıştırılmış bir dosya var ve bilgisayarınıza indirmek istiyorsunuz. Fakat bu dosya bir türlü güvenemediğiniz bir web sitesinde (warez sitesi gibi). Bilgisayarınıza indirmeden önce hem içerisinde ne olduğuna bakmak için, hem de virüs taraması yaptırtmak için Wobzip oldukça akılcı bir çözüm olabilir.
Sonuç…Wobzip, geliştirilmesine devam edilen bir web aracı olduğu için kullanırken hatalarla ya da eksikliklerle karşılaşabilirsiniz. Buna rağmen faydalı birşey olduğunu düşünüyorum. Özellikle internetten bir dosya indirmeden önce içerisinde nelerin olduğuna bakabilmek ve o dosyayı virüslere karşı taratabilmek bana oldukça pratik geliyor.
Alıntıdır...
0 yorum:
Yorum Gönder