Pardus önyükleyicisi ile kurulum için donanımınıza en uygun seçeneği seçebilir, hafıza testi yapabilir ya da sabit diskinizde bulunan bir yükleyiciyi çağırabilirsiniz.
Bu ekranı görüyorsanız demektir ki, YALI çalışmaya başladı, kısa süre sonra kurulum konusunda tercihlerinizi sormaya başlayacak...
Pardus'u kullanmak için Genel Kamu Lisansı'nı onaylamalısınız. Lisans metnini bu pencerede okuyabilirsiniz.
Bu aşamada CD'den sisteminize yüklenecek olan dosyaların bütünlüğünü, yani CD'nin doğru basılıp basılmadığını kontrol edebilirsiniz.
Bu adımda bilgisayarınızın klavye haritasını seçip anında deneyerek doğru çalışıp çalışmadığını da kontrol edebilirsiniz..
Disk bölümlendirme aracını nasıl kullanacağınıza karar vereceğiniz aşamaya vardınız. Veri kaybetmemek için açıklamayı çok dikkatli okuyun!
Diskinizi kendiniz bölümlendirmeyi tercih ederseniz, YALI sizi, disklerinizi listeleyen bu ekrana getirecektir.
En az bir disk bölümünü Pardus sistem dosyalarına ayırmanız gerekir. Kullanıcı dosyaları için ayrı bölüm ayırırsanız yedeklemesi kolay olabilir.
Diskinizin biçimlendirilmesi (format) büyüklüğüne ve bilgisayarınızın hızına bağlı olarak bir kaç dakika sürebilir, işlemi disk ışığından takip edebilirsiniz
Sisteminize Pardus'u kurmaya fiilen başladınız. Paketlerin kopyalanması on dakika ya da disk ve işlemci hızlarınıza bağlı olarak biraz daha uzun sürebilir.
Artık Pardus sisteminize kuruldu. Şimdi kullanmaya başlamak için son bir kaç soruya yanıt vermelisiniz. Yetkili kullanıcınızın parolası ne olmalı?
Şimdi de bilgisayarı düzenli kullanacak bir kullanıcı tanımlamalısınız. Root kullanıcısı ile gündelik işlerin yapılması güvenlik açısından doğru değildir.
Bu aşamada sistem yükleyicisini nereye yüklemeniz gerektiğine karar vermelisiniz. Bir fikriniz yoksa MBR en doğru tercihtir.
Kurulumu başarıyla tamamladınız. CD'yi çıkarıp bilgisayarınızı baştan başlatabilirsiniz..
Alıntıdır...
0 yorum:
Yorum Gönder