3 Mart 2008 Pazartesi

Nero 7 ile Boot CD Oluşturma

Önce bu adresten
(http://users.pandora.be/soulmaniacs/cd%20tools/boot.bin) gerekli olan boot.bin dosyasını çekmeniz gerek, Bu çektiğimiz dosyayı ben kendi hard diskimde “D:\xp-BOOT” dizini içine kaydettim. Daha sonra Nero programınızın kurulu olduğunu varsayıyorum ( Eğer sizde Nero programı yoksa http://www.nero.com adresinden çekebilirsiniz.)

Nero programını çalıştırdığımız zaman gelen ilk menüde ok işaretlerini takip edelim.

Açılan Pencerede sol yandaki scrollu aşağı çekerek aşağıdaki gibi bir görüntü ekranı göreceksiniz.

Bu ekranda özellikle dikkat etmeniz gereken "image file" kısmında boot dosyanızın yerini göstermeniz ve "kind of emulation" kısmında özellikle "No emulation" ı seçmenizdir.

Yukarıdakileri yaptıktan sonra “ISO” yazan tab kısmına tıklayıp değerleri aşağıdaki resimdeki gibi yapıyoruz

Bu ekrandaki ayarları da yukarıdaki gibi hazırladıktan sonra bir sonraki işleme geçiyoruz. “Burn” tabına tıklayın ve aşağıdaki ayarları yapın. Seçili olan yerler dışında ayar yapmayın

Yukarıdaki özellikleri de ayarladıktan sonra “New” yazan yere tıklayın açılan pencerede XP dosyalarını sağ taraftan seçerek sol tarafa sürükleyin, kopyalama işlemi bittikten sonra Resimdeki işaretli yere basın

Not: Kullandığınız sürüme bağlı olarak neronun seçeneklerinin yerleri farklıda olsa yukarıdaki şekillerden bakarak aynı ayarları yapabilirsiniz.


Alıntıdır...

0 yorum: