22 Şubat 2008 Cuma

Laptobunuzda gücünü siz belirleyin. (Notebook hardware control )

Program ne işimize yarayabilir? Notebook sahibi olanlar yani bizler için geliştirilmiş bir programdır. Gelişmiş ayarlara sahiptir. Bunların neler olduğunu zaten rsimlere bakarak çözebilirsiniz.
Bize ne fayda sağlayabilir? En basitinden laptopların pilinin bitiş süresi… bunu geciktirme imkanı veriyor bize. Ram gibi güçlerin kont. Yapar. Daha düşük enerji o da daha uzun süreli pil ömrü demektir. Bunun gibi bir sürü şey…
Gelelim programa…
Program alt resimde gördüğünüz gibi default olarak saatin yanında beliriyor. Winampın yanındaki 800mhz yanındaki sarı işaret ve onun yanındaki yeşil şerit ve yine en soldaki pilin dolu mu bos mu olduğunu gösteren simge hepsi o programa dahildir. Bunları ekleyebilir ya da çıkarabilirsiniz. Ayarlardan.

Şimdi programımıza sağ tıkladığımız zaman karsımıza aşağıdaki seçenekler gelir. Buradan kısayoldan ayarlamış olduğunuz performans ayarlarınıza geçebilirsiniz. Show'a tıklayarak devam ediyorum.

Programın görünümü bu şekildedir. Ekranın sağ üzerindeki opasite edilmiş bir takım bilgisayarın o andaki performansına dair istatistikleri görüyoruz. Tabi bu default olarak aktif değildir. Bunu aktif etmek için yapmanız gereken alttaki resimde sağ altta yer alan 3 simgeden en bastakine basmaktır. Tabi bendeki bastıktan sonraki hali. Bunu kapamak için yine ilk bastakine basarak durdurmanız yeterli olacaktır.

Yine bu özelliğinin ekleme ve çıkarmalarını yapmak amacıyla üzerine iki defa tıklamanız yeterlidir. Karsınıza aşağıdaki resimdeki görüntü gelecektir.gereklii ayarları buradan yapabilirsiniz. Transparanlığı belirleyebilirsiniz. Vsvssvs.

Cpu ayarlarına gelmek istiyorum bizi ilgilendiren asıl bölümlerden bir tanesi. Spu speed settings kısmından pille çalışırken ve prize takılıyken hangi performansta çalışacağını belirleyebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi bu şekilde değiştirebilirsiniz. Sağ altta yer alan clock modulation kısmından cpu zamanlamasını düşürebilirsiniz. Pilden tasarruf yapmak için fena diil
Cpu voltagedan pilin süresini artırmak için kullanabilirsiniz. bu kısma dikkatli bakın. Ayarlarınızı hangisine uygunsa ona göre yapmanız gerekmektedir. Yoksa bilg. Zarar görebilir. Bu ayarları görmek için aşağıda yer alan intel Pentium m sonoma
Bu kısımda sıcaklık ayarlarınızı belirliyorsunuz. Bilgisayarınızın Cpu sıcaklığının belli seviyeye çıkmasıyla size uyarı vermesini sağlayabilirsiniz. Harddiskinizin ve cpunuzun sağlığı açısından önemlidir. Sıcaklık cpunun ömrünü kısaltır.
Battery kısmında Gelişmiş batery ayarlarınızı yapabilirsiniz. Saatin yanında gösterilmesini buradan belirleyebilir. Uyarı vermesini sağlayabilirsiniz
Harddisk kısmı yine bizim için temel alanlardan biridir. Buradan harddiskin sıcaklık ayarlarını buradan ayarlayabilirsiniz.

Genel ayarları kısmı ise settings kısmıdır. Buradan bilgisayarın açılmasıyla beraber programı başlatabilirsiniz.
Bir diğer özelliği dee program bize kısayolları kullanma imkanı sağlıyor. Hotkey ayarlarınızı belirlemek için başlat


Program Download


Alıntıdır...

0 yorum: