27 Ocak 2008 Pazar

Flash Belleklerle ilgili Herşey

USB Flash bellekler sadece data taşımaktan çok daha fazlasını yapabiliyorlar, ayrıntıları bu başlıklar altından takip edebilirsiniz ....
1.USB Flash Bellekler i le PC'niz Cebinizde
2.Belleğiniz, Can Simidiniz
3.Ofisiniz Belleğinizde
4.Flash Diskinizden Nette Sörf
5.Telefonunuz Belleğinizde
6.Multimedya Belleğinizde
7.Belleğinizi Kişiselleştirin

1. USB Flash Bellekler i le PC'niz Cebinizde

Bir USB Flash bellek satın aldığınızda kişisel bilgilerinizi saklamaktan çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Artık Windows-PC'nizi cebinizde taşıyabilir ve dünya üzerindeki herhangi bir bilgisayarı kendi sisteminiz gibi kullanabilirsiniz.

Son günlerde piyasaya çıkan bazı flash belleklerin üzerinde U3 denilen bir platforma sahip olduğu yazıyor. Peki U3 platformu nedir? U3 platform desteğini taşıyan USB diski herhangi bir bilgisayara taktığınızda bilgisayar üzerinde dilediğiniz işlemi ardınızda iz bırakmadan yapabiliyorsunuz. İnternet sitelerinde güvenle dolaşabilir, bankacılık işlemlerinizi yapabilir veya sisteme dilediğiniz programı kurup kaldırabilirsiniz. Bu yaptıklarınızın tümü flash belleğiniz üzerinden yapılır ve diski bilgisayardan çıkardığınız anda sistem sanki kullanılmamış gibi olur. Microsoft işletim sistemleri XP ve 2003 için tasarlanan U3 platformu, programların USB disk üzerinden çalıştırılmasına izin veriyor. U3, USB disk üzerinden programlarınızı çalıştırdığınızda Windows registry dosyalarına kayıt yapabilir, fakat diski sistemden çıkarttıktan sonra tüm bu dosyalar ve kayıtlar USB disk tarafından imha edilir. U3 USB flash belleklerin, normal flash belleklerden farklı, bir U3 işletim sistemine sahip olması ve Windows'un "Başlat" menüsünü kontrol ederek program yüklemenizi ve kaldırmanızı kontrol ediyor olmasıdır.

Ancak U3 platformuna sahip olmayan bir USB flash bellek sahibiyseniz ya da alacaksınız, yapabileceklerinizin de sınırı yok demektir. 1-2 GB'lık diskinize tüm iş ve eğlence dünyanızı sığdırabilirsiniz.

2.Belleğiniz, Can Simidiniz..


Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Hele bir de Windows işletim sistemi kullanıyorsanız. Sisteminiz her an çökebilir ya da virüs ve spam egemenliği altına girebilir. Sabit diskiniz, CD-Rom'unuz ve hatta disket sürücünüz bile virüs saldırıları sonucu kullanılmaz hale gelebilir. Sisteminizde de önemli dosyalarınız hasar görme ya da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Peki format kaçınılmaz mı? Eğer az kapasiteli de olsa bir USB flash diskiniz varsa tüm sisteminizi kurtarabilirsiniz.

ClamWin Free Antivirus
ClamWin Free Antivirus yazılımının taşınabilir sürümü olan ClamWin Free Antivirus Portable ile sisteminizi virüsler ve casus yazılımlardan temizleyebilir ve çalışır hale getirebilirsiniz. Yapmanız gereken öncelikle programı indip, belleğinizin içine kurdıktan sonra, sağ tıklama menüsü yardımıyla dilediğiniz bir klasörü taramak ya da genel sistem taraması yaptırmaktır. Açık kaynak kodlu ve tamamen ücretsiz olan antivirüs programının başarılı bir update desteği bulunmakta.

ClamWin'i İndirin

RegSeeker
Registry hatalarınızı ise "RegSeeker" adlı programla tarayabilir ve düzeltebilirsiniz. Menüsünde bulunan 20 adet Windows kayıt-sistem düzenleme aracıyla hem sisteminiz daha performanslı çalışır hem de bütün hata ekranlarını yok edebilirsiniz.

RegSeeker'ı İndirin

Partition Image
"Partition Image" adlı programla tüm sabit disk partisyonlarınızı güvene alabilirsiniz. FAT-, NTFS ya da başka formattaki bir sabit disk üzerindeki bölümleri düzenleyebilir ve koruyabilirsiniz.

Partition Image'i İndirin

Mc Afee Avert Stinger
"Mc Afee Avert Stinger" ile W32/Polip ve varyantı olan W32/Polip!mem zararlılarını sisteminizden derhal temizleyebilirsiniz.

Avert Stinger'i İndirin

Crap Cleaner
Hemen hemen çoğumuzun bilgisayarında kurulu olan "Crap Cleaner" ya da bildiğimiz adıyla CCleaner tam bir temizlik aracı. Sistemin tüm kayıt dosyalarını düzenlemekle birlikte geri dönüşüm kutusunu ve tüm sabit diskinizi zararlılardan temizleyebiliyorsunuz.

CCleaner'i İndirin

3.Ofisiniz Belleğinizde


Windows işletim sistemi olan her bilgisayarda USB flash belleğinizle birlikte kullanabileceğiniz size özel ofis programlarıyla büronuzu cebinizde taşıyabilirsiniz.

AbiWord Portable
USB Flash diskinize kurduğunuzda 16.9MB'lik bir yer kaplayan AbiWord Portable ile cebinizde Microsoft Word'un tüm yaptığı işleri yapan ücretsiz bir program taşıyacaksınız.
Programla ilgili ayrıntıları ve indirme linkini

AbiWord'u İndirin

OpenOffice portable
USB flash bellekler için özel olarak tasarlanan OpenOffice portable flash diskinize kurulduğunda 250MB'lık bir yer kaplıyor. Microsoft Office'in Word Perfect, Exell, Lotus ve diğer tüm ofis uygulamalarıyla birebir uymlu olan pragram sayesinde ofisiniz artık diskinizde.

OpenOffice'yi İndirin

PDF Creator
Bu program sayesinde belgelerinizi dilediğiniz gibi ücretsiz ve hızlı bir şekilde PDF'ye dönüştürebilir, e-mail olarak diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

PDF Creator'ü İndirin

Thunderbird portable
Microsoft'un Outlook'una en büyük rakip olan e-mail yönetim aracı Thunderbird'ü bilmeyeniniz yoktur. Mozilla'nın USB flash diskler için özel olarak tasarladığı bu programı belleğinize kurduğunuzda posta kutunuza her an her yerden ulaşabiliyor ve postalarını organize edebiliyorsunuz.

Thunderbird Burada

Mozilla Sunbird, Portable Edition
Takvim, ajanda ve Alarm özelliklerinin bulunduğu çok konforlu ve akıllı bir ajanda programıdır. Anımsamak istediğiniz konuları veya notları içerisine gün saat ve tarih belirterek kaydedebilir, günlük, haftalık, aylık ve çoklu hafta gösterim seçenekleri ile programı tam bir ajanda olarak kullanabilirsiniz.

Sunbird'ü İndirin

4.Flash Diskinizden Nette Sörf


Torpark
Size kimliğiniz belli olmadan internette sörf imkanı sunan "Torpark", sizi bir "Tor" ağına bağlanarak sizin bilgisayarınız ile diğer "Torpark" kullanıcı bilgisayarı arasında şifreli bir bağlantı oluşturarak internette gizlice sörf yapmanızı sağlar. Mozilla ya da Firefox kullanıyorsanız bir eklenti, ya da Ie düşkünüyseniz bambaşka bir tarayıcı gibi kullanabilirsiniz.

Torpark'ı İndirin

Firefox Portable
Akıllı ve güzel tilkinizi artık hep cebinizde taşıyabilecek, size özel sık kullanılan sayfa dizinlerinizi ve düzenlerinizi başka bir bilgisayara taşıyabilecek ve kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz.

Firefox'u İndirin

Limewire
Gnutella ağından kullanıcıdan kullanıcıya dosya paylaşımı sağlayan bir yazılım olan Limewire, MP3 müzik dosyalarını paylaşmayı, aramayı ve indirmeyi sağlayan en büyük kapsamlı paylaşım programlarından biridir. Peki bu programın her an ulaşabileceğiniz bir yerde olmasını ister miydiniz?

Limewire'ı İndirin

File¬Zilla Portable
Taşınabilir FTP istemciniz FileZilla bilgisayar sürümündeki tüm özellikleriyle flash diskinize kurulmaya hazır. Yapmanız gereken tek şey, programı indirip kurmaya başladığınızda kurulum yeri olarak taşınabilir belleği göstermeniz.

FileZilla'yı İndirin

NVU Portable
Web-Editörünüz artık her an yanınızda olacak ve sitenizdeki sayfaları Dreamweaver ve Frontpage'e mahkum olmadan her an her yerden müdahale edebileceksiniz.

NVU WEB-Editor

Gaim Portable
AOL Instant Messenger, ICQ, IRC, Jabber, MSN Messenger, Yahoo Messenger gibi anında mesajlaşma programları tek bir çatı altına topluyor. Gaim kurulum gerektirmiyor, programı exe olarak belleğinize atın ve dilediğiniz bilgisayardan sohbete başlayın.

Gaim'i İndirin

5.Telefonunuz Belleğinizde

Internet üzerinden telefon görüşmesi artık çok popüler ve çok kullanışlı. Yeni ses iletim yani telefon programlarıyla ücreti, uzaklığı ya da süreyi düşünmeden dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi birisiyle konuşup hasret giderebilirsiniz. Kişisel bilgisayarınızda aşina olduğunuz telefon programlarının USB bellekler için özel olarak tasarlanan sürümlerini indirebilir ve diskinize hemen kurabilirsiniz.

Portable Skype
Skype hakkında artık fazla yoruma gerek yok, internet üzerinden telefon görüşmesi yapmaya yarayan en bilindik yazılım olan Skype'ı belleğinize kurup ihtiyacınız olduğunda hemen kullanabilirsiniz.

Skype'i İndirin

Miranda IM Portable
Bildiğiniz gibi Miranda çok kullanılan ve birden çok sohbet protokolünü (ICQ, MSN, AIM, IRC, JABBER) aynı anda penceresinde barındıran bir mesajlaşma programıdır. Hem sesli hem de yazılı anında mesajlaşma aracını belleğinize hemen kurup keyfini sürebilirsiz.

Miranda IM Buradan

Phoner
Bir Alman firması tarafından geliştirilen yazılım CAPI ya da SIP-Protokolü üzerinde hızlı internet bağlantısı yardımıyla sesli görüşme yapabilmeye olanak sağlıyor.

Phoner'i İndirin


Alıntıdır...

0 yorum: