17 Ocak 2008 Perşembe

Bluetooth ile Telefon & Bilgisayar Arasındaki Bağlantıyı Kurmak

Bluetooth cihazımızı bilgisayarın usb portuna taktığımız anda bilgisayarınız Yeni Donanım Bulundu! diye bir uyarı verecektir. Yeni donanım yüklendi yazısını görene kadar birşeyi ellemeyin, otomatik bluetooth aygıtını yükleyecektir. Kullanıma hazır uyarısını aldıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı öneririm.


Artık işlem tamam sayılır. Şimdi Bilgisayarınızın ekranının sağ alt kısmındaki mavi Bluetooth simgesine sağ tıklayın, Bluetooth Ayarlarını Aç'ı seçin. (Simge yok mu? -> Denetim Masası -> Ağ ve Internet Bağlantıları -> Bluetooth Aygıtları yolunu izlemeniz de aynı işlevi görür.)



Telefonunuzun Bluetooth bağlantısını açtıktan sonra bilgisayarınızdaki Bluetooth Aygıtları penceresinde Ekle... tuşuna tıklayın. Bilgisayarınızda açılan pencerede Aygıtım kuruldu ve hazır seçeneğini işaretledikten sonra İleri butonunu tıklayın.

Bu aşamada bilgisayarınız açık olan Bluetooth cihazlarını arar ve bulunan cihazları listeler. Listede telefonunuzu seçin ve Tamam 'ı tıklayın.



İleriye tıkladığınızda açılan pencereden Benim İçin Geçiş Anahtarı Seç seçeneğini işaretleyerek İleri tuşuna tıklayın.

Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere çıkacaktır. Aynı anda telefonunuz da bir kod soracak. Resimde işaretlenen yerdeki şifreyi telefonunuza girin. (şifre her denemede farklı çıkacak) Şifreyi doğru girdikten sonra bilgisayarınız bir şeyler yükleyecek.


Bilgisayarla Telefonu şimdi eşleştirdik. alt resimde gördüğünüz COM portlarını not alın, PC Suite, MobiMB, Mobile Media Browser gibi telefon ile senkronizasyon sağlayan programlarda bağlantıyı kurmak için bu COM portlarını kullanacaksınız.

Eğer telefonunuza bir dosya göndermek isterseniz de dosyaya sağ tıklayın, Gönder -> Bluetooth Aygıtı seçeneğini kullanın. Tabi S40 telefonlarda oyunları PC Suite gibi bir programla atmanız gerektiğini hatırlatmamda fayda var sanırım.

0 yorum: