23 Mart 2008 Pazar

BearShare


Tanıtım:
BearShare, Gnutella ağı üzerinden MP3, MPEG, AVI, ASF, MOV ve diğer türdeki dosyaların kullanıcılar arasında paylaşımına olanak sağlayan bir programdır. BearShare'yi bilgisayarınıza kurduktan sonra diğer BearShare kullanıcılarıyla dosya paylaşabilirsiniz. İstediğiniz dosyayı aratıp karşınıza gelen dosyalardan dilediğinizi innDirebilirsiniz.

Program kullanışlı bir arayüze sahip olduğundan, dosya paylaşımında zorlanmayacaksınız. Basit aramanın dışında bünyesinde gelişmiş arama özelliği de barındıran BearShare ile arkadaşınızla dosya paylaşımı yaparken aynı zamanda sohbet edebileceksiniz. Bunun yanı sıra bant genişliğini kontrol edebilecek, istediğiniz dosyayı Media Player ile önizleme yapabileceksiniz.

Programı innDirip kurduktan sonra diğer üyeler ile dosya paylaşımı yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üyelik tamamen ücretsizdir. Kullanıcı adı, şifre ve e-posta adresinizi gibi zorunlu bilgiler dışında, isteğe bağlı kişisel bilgilerinizi de üyelik kaydında belirtebilirsiniz.

Yazılımın Genel Özellikleri
  • 100% temiz kurulum
  • Tamamen yeni arayüz
  • Daima en hızlı innDirme
  • Anlık "arama önerisi" teknolojisi
  • Kötü içerikli dosyalara karşı ebeveyn kontrolü ve dosyalara erişimin engellenmesi
  • Otomatik virüs koruması
  • Tam fonksiyonlu medya oynatıcısı ile gösterişli düzenleme özelliği

    BearShare ile,
  • Müzik ve video paylaşabilir, keşfetebilir ve innDirebilirsiniz.
  • Diğer kullanıcıların profillerini, fotoğraflarını ve müzik kütüphanelerini görüntüleyebilirsiniz.
  • Yeni dostluklar kurabilir ve eski arkadaşlarınızla iletişime geçebilirsiniz.
  • Arkadaşlarınız ve favori sanatçılarınız hakkında yorum yapabilirsiniz.
  • Diğer kullanıcılarla beraber müzik dinlerken mesaj yollayabilir ve anlık mesajlaşabilirsiniz.

    Desteklenen Dosya Türleri
  • Windows medya dosyaları : asf, asx, avi
  • Windows medya ses dosyaları : wmv, wax, wm, wma, wmd, wmx, wmz, wvx
  • Film dosyaları : mpeg, mpg, mpa, mpe, m1v, mp2, mp2v
  • MP3 ses dosyaları : mp3

    Not : BearShare 6.1 sürümüyle noktadan noktaya (programı kullanan diğer kişilerden) bağlantı yaparak innDirilen içerikleri yasal içerik kapsamında değerlendiriyor, bunun yanında ücretli üyelik ile parçaları telif hakkını da alarak daha yüksek hızla innDirmeyi vaadediyor. Müzik ve video dosyaları 15 dakikadan küçük parçalar halinde sunulmuş. Program casus veya reklam yazılımlar içermemektedir.

    UYARI : Bu program ile yasadışı olmayan HER TÜRLÜ dosyayı sorunsuzca innDirebilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki paylaşım programları ile alınacak yasadışı içeriklerden doğan sorumluluk, virüslü bir dosya innDirimi sonunda karşılaşabileceğiniz hasar veya istenmeyen bir içerikle karşılaşılması sonucu doğabilecek her türlü sorun kesinlikle son kullanıcıya aittir. Bizler, innDir.com olarak paylaşım programlarını sadece yasal dosyalar ile çalışılması koşulu ile üreticinin kendi yasal sitesinin linkleri ile yayınlıyoruz. Yasal olmayan içerik konusunda her türlü zarar ve karşılaşılabilecek sıkıntının paylaşım yapan kullanıcı ve sunucularından kaynaklandığını ve olası bir yasal yürütmede, paylaşıma katılan kişi ve şahısların sorumlu olduklarını unutmayınız.


  • Program Download


    Alıntıdır...

    BSPlayer


    Tanıtım:
    BSPlayer başarılı bir medya oynatıcı programıdır. Windows medya oynatıcısına güzel bir alternatif olabilecek bu program, artık benzerlerinden çok daha hızlı ve profesyonel. Program tüm çözücüleri etkin biçimde kullanabiliyor, alt yazı desteği ve çoklu hoparlör kipi ile de DVD dahil tüm medya biçimlerini okuyabiliyor. Kullanımda veya innDirilmekte olan dosyaları da oynatabilen bu program, Winamp eklentilerini de kullanabiliyor.

    Programın ayrıntılı özellikleri :
  • Tüm beğenilen medya biçimleri desteği
  • Matroska ve OGG gibi yeni biçimleri, alt yazıları ve çoklu ses medyalarını da destekleme
  • Özel tarama ayarları
  • Çoklu ses medyaları arasında geçiş yapabilme
  • Tüm alt yazı biçimlerini, tamamen özelleştirilebilir olarak destekleme
  • Çoklu alt yazılar ile çalışabilme
  • Hızlı ileri ve geri alma seçenekleri
  • Pencere atlayabilme
  • Sık Kullanılanlar desteği
  • DVD bölümleri desteği
  • Ekolayzer desteği
  • Çoklu dil desteği ( Türkçe de destekleniyor ve programın dahili Türkçe desteği innDir.com editörlerinden bosluk tarafından hazırlanmıştır, ancak program 1.40 sürümünden itibaren üretici tarafından REKLAMLI hale getirildiği için bosluk tarafından ek bir çeviri yapılmayacaktır. Editörün notu da bilgisayarımıza reklam yazılımı getirttiği için düşürülmüştür )
  • Temalar desteği
  • Özelleştirilebilir taraf oranları
  • WinLIRC desteği
  • Oldukça kolay kullanımlı ve özelleştirilebilir kısayol tuşları
  • Winamp DSP Eklentileri desteği
  • Komut satırı desteği
  • Tamamlanmamış AVI veya kilitli dosyaları da oynatabilme ( Hala kaydedilmesi devam eden veya yürütmede olan dosyaları da oynatabilir )
  • BSI ve INI dosyaları desteği
  • Dinamik DirectShow filtreleri desteği ile verileri direkt olarak CD veya DVD üzerine kaydedebilme
  • Eklenti desteği

    Not : Programın bu sürümü ADWARE yani reklamlı olarak geliyor. Yakalama aygıtları desteği, Dahili alt yazı düzenleyicisi, özelleştirilebilir ekolayzer, Video yakalama, geliştirilmiş VMR 9 desteği, ağ tamponlaması ve teknik destek için, programın Pro sürümünü üretici sitesinden 29.90€ karşılığında satın almanız gerekiyor. Programın alternatif ve tamamen Türkçe/Ücretsiz olarak gelen bir benzeri olan Media Player Classic yazılımına da göz atmanızı öneririz.


  • Program Download


    Alıntıdır...

    Apple, Safari 3.1'i yayınladı

    Safari, ilk 48 saatte Windows için 1 milyon kereden fazla indirildi. Apple, Beta versiyonunun ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmasını takip eden ilk 48 saatte Windows için Safari'nin 1 milyon kereden fazla indirildiğini duyurdu. Dünyanın en hızlı ve kullanımı en kolay tarayıcısı olma özelliğini taşıyan Safari 3, www.apple.com/safari sitesinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.


    Windows işletim sisteminde çalışan en hızlı tarayıcı olan Safari 3, sektörün standartlarını belirleyen iBench testlerinin sonuçlarına göre web sayfalarını, Internet Explorer 7'den iki kat ve Firefox 2'den de 1.6 kat daha hızlı gösterebiliyor (Test, Windows XP işletim sistemi ile çalışan, 1 GB RAM'e sahip iMac 2.16 GHz Intel Core 2 Duo sistem üzerinde yapılmış). Safari 3, HTML, CSS, JavaScript, SVG ve Java gibi tüm modern Internet standartlarını destekliyor. Safari ile ilgili güncellemeler, Apple'ın 'Yazılım Güncellemeleri' ile dün akşam hizmete sunulan ve daha önce rapor edilmiş olan hataları düzelten 'Windows Public Beta için Safari Güncellemeleri' aracılığıyla sunuluyor. Windows için Safari 3, Windows XP ya da Windows Vista işletim sistemleri ile çalışabiliyor ve minimum 256 MB hafıza ve 500 MHz Intel Pentium İşlemcili sistem gerektiriyor.

    JavaScript'leri ise diğer browser'lardan 6 kez daha hızlı biçimde çalıştıran Safari 3.1, yüksek interaktiflik içeren yeni jenerasyon Web 2.0 deneyimleri için ihtiyaç duyulan en son yenilikçi web standartlarını destekleyen ilk browser.

    Apple'dan yapılan açıklamada Safari'nin hızlı ve kolay kullanıma sahip olduğu en son ses, video ve animasyon standartlarını desteklediği bildirildi.


    Alıntıdır...

    Filezilla (FTP Programı) Nasıl Kullanılır

    Filezilla'yı SourceForge.NET'den indirdikten sonra, kurulum için indirdiğimiz dosyaya çift tıklıyoruz.
    Program kuruluma başlıyor.

    "English" seçerek devam ediyoruz.

    "I Agree"yi seçerek devam ediyoruz.

    Burada ayarları ellemeden "Next" tuşuna basarak ilerliyoruz.

    Burada kurulum yolunu belirtiyoruz. Değiştirmemize gerek yok. "Next" tuşuna basıyoruz.

    "Next" tuşuna basıyoruz.

    Burada ayarları olduğu gibi bırakabiliriz. Ama ne olursa olsun birazcık açıklayayım. "Use Secure Mode" (Güvenli Modu kullan) Filezilla'nın FTP şifrelerinizi unutmasını sağlayacaktır. Bu şekilde her bağlantıda FTP şifresi girmek zorunda kalacaksınız. "Do Not Use Secure Mode" (Güvenli modu kullanma) ise Filezilla'nın şifrelerinizi unutmamasını sağlayacaktır. Eğer internet kafe gibi genel ortamlarda kullanıyorsanız, mutlaka "Use Secure Mode" seçili olmalıdır. Eğer evinizde kullanıyorsanız diğer seçenek seçili kalabilir.

    XML - Registry ayarı ise zaten seçili olarak gelen XML'de kalmalı.

    Kurulum bir kaç dakika içinde bitecektir. "Close" tuşuna basarak kurulumu bitiriyoruz.

    Filezilla'yı çalıştırabilmek için masaüstündeki "Filezilla" ikonuna basıyoruz.

    Filezilla ana penceresi böyle. Kullanımı oldukça basit.

    "Address" bölümüne, sitemizin FTP adresini giriyoruz, örn: ftp.members.lycos.co.uk
    "Username" bölümüne, FTP kullanıcı adımızı giriyoruz.
    "Password" bölümüne, FTP şifremizi giriyoruz.
    "Port" bölümüne, default port olan 21 yazabiliriz veya boş bırakabiliriz. Boş bıraktığımızda otomatikman 21 olarak dolduracaktır.

    Bu bölümleri doldurduktan sonra "Quickconnect" tuşuna basıyoruz.

    Sitemize bağlanacaktır.

    Evet, "connected" yazısını gördüysek, FTP'mize bağlanmışız demektir. Zaten bilgilerinizi doğru girerseniz bağlanmama gibi bir sorunla karşılaşmazsınız. Filezilla'nın temel bölümlerini isimlendirdim.

    A bölümü: KENDİ BİLGİSAYARIMIZDAKİ KLASÖRLERİ GÖREBİLECEĞİMİZ YER. Dikkat edin, burası bizim bilgisayarımız.
    B Bölümü: Bu bölümde, A kısmında seçtiğimiz Klasörlerin içeriğini görüyoruz. Yani dosyalarımızı burada göreceğiz.
    C bölümü: BU bölüm ise bizim hostumuzdaki dosyalarımız olduğu bölüm. Yani burası uzaktaki bilgisayar. FTP ile hostumuza bağlandık ve hosttaki dosyaları burada görüyoruz.
    D bölümü: Burada dosya transfer bilgilerini görüyoruz, dosyanın yüzde kaçı transfer edildi, ne kadar zaman kaldı vs.
    E bölümü: Burası ise FTP komutlarını gördüğümüz bölüm, sadece bilgilendirme amaçlı bir bölüm, dokunmamıza gerek yok.

    Programımız çok ama çok basitçe böyle.

    Evet, devam ediyoruz.

    Şimdi öncelikle hostumuzda bir dizin (klasör) yaratalım.

    Sağ tuşa basıp, "Create Directory" seçeneğini seçiyoruz.

    Burada açılan pencerede "New Folder" yerine dilediğimiz ismi yazıyoruz. Ben "personal" yazdım. (Tırnak işaretleri olmayacak yazarken ama )

    Yarattığımız klasöre çift tıklayarak giriyoruz.

    Evet, aynen böyle görünecek.

    Sağ taraftan "B" bölümünden dosyaları seçiyoruz ve sürükleyerek "C" bölümüne atıyoruz. (Hatırlarsanız az önce her bölüme birer harf vermiştik. B ve C harfleri bunlar)

    Alttaki "D" bölümünde dosyalarımızın transfer edildiğini görüyoruz. Transfer işlemi bitince buradaki yazılar da yok olacak.

    Evet, dosya transferi işlemimiz bitti ve sağ tarafta yüklediğimiz dosyaları görüyoruz.

    CHMOD Nasıl Ayarlanır?

    CHMOD demek, dosyanın izinleri demektir. Bunları her zaman için doğru ayarlamalıyız. Yoksa başımıza sorunlar açabilir. Ayrıca bazı scriptler de kurulmadan önce CHMOD ayarı gerektirir.

    CHMOD ayarı yapacağımız dosyamıza sağ tuşla basıyoruz ve "File Attributes" seçeneğini seçiyoruz.

    Karşımıza böyle bir ekran gelecek.

    Biz örnek olarak 644'ü 777 yaptık. Siz dilediğiniz veya size önerilen şekilde yapabilirsiniz.

    Resimde kırmızı ile işaretli yere basarak hostumuzdan bağlantıyı kesebiliriz....


    Program Download


    Alıntıdır...

    Mynet'e web sayfası yükleme

    Sizlere şimdide mynet servere web sayfası upload etmenin anlatımını yapmaya çalışacağım.
    Bildiginiz gibi mynet server üyelerine mail ve web sayfa yayınlama hakkı vermektedir.
    Ama bazı üyeler web sayfalarını mynet'in hazır sayfa tasarlayıcısı ile yapmakta ve frontpage gibi HTML editörleri ile yaptığı sayfalarını mynet servere nasıl upload edeceğini bilmemektedir.
    Bu konuyu forumda anlatmam için bana epey istek gelince, bende kendime durumdan vazife çıkardım ve konuyu resimlerle anlatmak istedim.
    Aşağıdaki resimlerde anlatıldığı şekilde hareket edilecek olursa, artık kendimizin yaptığı sayfaları mynet'e upload etmek hiç zor olmayacaktır.

    Bu şekilde hem mynet'in sayfa tasarlayıcısından hemde sayfalarda mecburen görünen reklamlarından kurtulmuş olacağız.Umarım bu konu birçok arkadaşımıza ışık tutacak ve faydalı olacaktır.













    Alıntıdır...

    Çizik CD’leri kurtarma

    Unstoppable Coppier isimli yazılım program ile çizik CD’lerdeki verilerin tekrar okunabilmesi mümkün. Böylelikle söz konusu yazılım ile, bozuk disket ve disklerdeki verileri güvenli bir şekilde kurtarabilirsiniz.
    Çizik CD gibi hasarlı veri taşıyıcılarından veri okutmak istediğinizde, kopyalama işlemi yarıda kalır veya bilgisayarınız sonsuz döngüye girip yanıt vermez hale gelebilir. Unstoppable Copier, kopyalama işlemini akıllı bir şekilde sonuna kadar devam ettirir. Yinelenen kopyalama denemelerine rağmen yazılım tarafından okunamayan
    veriler sonucu ortaya çıkan eksik bilgiler, yer tutucularla değiştirilir.
    Kopyalamak istediğiniz şeyleri serbestçe seçebilir, böylece bir CD gibi tüm bir sürücüyü okutmak veya sadece bir dizini veya tek tek dosyaları kopyalatabilirsiniz. Kurtarılacak CD’yi veya dosyaları seçin,
    hedef dizini belirleyin ve Copy düğmesiyle okumayı başlatın. Yazılımın tek olumsuz yönü çok düşük çalışma temposu. Komple bir CD’yi sabit diske kopyalamak için birkaç saati gözden çıkarmak gerekiyor.
    Programın diske kurulması gerekmiyor.


    Programı sabit diske kopyaladıktan sonra zip dosyasını açabilir ve hemen çalıştırabilirsiniz.
    Programı aynı zamanda USB Stick’ten veya disketten de çalıştırmak mümkün.

    Diş macunu ve buzlukla kurtarma
    Çizik CD’leri veya DVD’leri kurtarmak için değişik yöntemler mevcut. Garip gelse de diş macunuyla amatör bir şekilde veya cila makinesiyle profesyonel bir şekilde çizik CD’leri tekrar okunabilir hale getirmek mümkün.

    Dişmacunu ve yumuşak bir bezle çiziklerin üzerini (CD/DVD’nin ortasından başlayarak dışa doğru) cilalayın ve daha sonra CD’yi ılık suyla yıkayıp durulayın. Bu yöntem çoğu durumda işe yarayacaktır. Burada bilmeniz gereken bir nokta da, CD’nin başında takılmalar yaşanıyorsa, problemli yerin daha ziyade CD’nin ortasında
    olduğudur; uzunçalar plaklarda olduğu gibi dışta değildir.

    Dondurma yöntemi
    Değerli gümüş diskleri kurtarmak için forumlarda başka bir yöntemden daha söz ediliyor. Çizik CD’lerinizi bir buz torbasına koyun ve iki saatliğine buzlukta dondurun. Bazı kullanıcılar aynı yöntemi sabit
    disklerinde de veri kurtarmak için kullanıyorlar. Yöntem her zaman işe yaramıyor, ancak disklere herhangi bir zarar da vermiyor.

    Her şeyi daha iyi okuyan optik sürücüler
    Bilgisayarınızda eski bir DVD sürücüsü veya yazıcısı varsa, yeni bir sürücü satın almak, çizik CD’lerle olan sorunlarınızı en aza indirebilir.

    Önemli bir CD veya DVD’niz okunamayacak derecede çizildiyse bu durum can sıkıcı ve pahalı olabilir, ama dünyanın sonu demek de değil.Verilerinizi kurtarmak için halen bir şansınız olabilir.
    Unstoppable Copier mucizeler yaratamasa da iyice çizilmiş CD’leri tekrar okuyabiliyor.
    Sadece çok uzun zamana ihtiyaç duyması yazılımın işlevselliğine darbe vuruyor.Sorunu daha hızlı ve konforlu bir şekilde çözmek isteyenler shareware alternatifi IsoBuster’a yönelmeliler.

    Çizik CD sorununu başka yöntemlerle de çözebilirsiniz. Diş macunu veya SkipDoctor cilalama cihazı çoğunlukla iyi sonuçlar verebiliyor. Acil durum çözümü olarak da diski buzlukta dondurmak mümkün.


    Alıntıdır...

    Harddisk Onarma Programı (Flobo Hard Disk Repair V1.11)



    Flobo Hard Disk Repair V1.11

    Bu program tüm hard disk çeşitlerini,flash bellekleri,cep telefonu hafıza kartlarını hızlı bir şekilde onarabiliyor.Diskte oluşan mbr hatalarını düzeltiyor.
    Oluşabilecek hasarlı kümelerini mükemmel bir şekilde tamir edebiliyor. Bu program Finlandiya'da profesyonel pc uzmanlarının arasında yapılan test denemelerinde en iyi hard disk onarma programı seçildi.Kullanımıda oldukça kolay olan programı arşiviniz için kesinlikle tavsiye ediyorum.


    Program Download


    Alıntıdır...

    Klasörlerinizi herşeyinizi şifreleyin! ( PC Security )












    Not: Eğer girmiş oldugunuz şifreyi unutursanız Klasörü asla açamazsınız. Tek Çözüm Format atmak.


    Alıntıdır...

    Hardisk (sabit disk )gizleme

    İlk olarak başlat - çalıştır'a basalım..


    Daha sonra çalıştır ekranına'' gpedit.msc'' yazıp tamama basalım.

    Şimdi çıkan ekranda sırasıyla yönetim şablonları windows bileşenleri ve son olarak windows gezginini tıklıyoruz çıkan ekranda Belirtilen sürücüleri bilgisayarımda gizle seçeneğini çift tıklayarak açalım..

    Çıkan ekranda Etkin'i işaretleyip istediğimiz sürücüyü seçip gizliyebiliriz..

    Gizlediğimiz harddisk alanını tekrardan eski konumuna getirmek için ise yine son ekrandan ''sürücüleri sınırlama'' yı seçip sınırlamayı gizlemeyi ortadan kaldırabiliriz.. Yada devre dışı seceneğini işaretleyebiliriz.



    Alıntıdır...

    Driver Genius Professional

    Birçoğumuz için format sonrası sürücü yüklemek tam bir eziyettir.Hangi cd'ydi neredeydi derken saatlerimizi bile alabilir bu durum.
    Bu sıkıntıdan kurtulmak için size kullandığım Driver Genius programını kısaca tanıtacağım umarım işinize yarar...


    NOT: Buradaki gif animasyon şeklindedir , kullanım ayrıntıları için birkaç saniye bekleyin



    DOWNLOAD


    Alıntıdır...